Geen natte oksels meer als je in de horeca werkt

Geen natte oksels meer als je in de horeca werkt

Het is heel normaal om te zweten terwijl je in de horeca werkt, vooral als je in een keuken werkt of drukke diensten hebt waarbij je constant in beweging bent. Hier zijn enkele tips om comfortabeler te blijven tijdens het werken:

  1. Draag ademende kleding: Kies voor kleding die gemaakt is van lichtgewicht, ademende materialen zoals katoen of linnen. Vermijd synthetische materialen die niet ademen en je warmer kunnen laten voelen. Gebruik anti zweet shirts met okselpads die het zweet opvangen.

  2. Gebruik absorberende stoffen: Draag absorberende kleding zoals een zweetband of een handdoek om zweet op te vangen. Dit kan helpen voorkomen dat zweet in je ogen loopt of op je kleding terechtkomt.

  3. Drink voldoende water: Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven en overmatig zweten te voorkomen. Drink regelmatig kleine hoeveelheden water in plaats van grote hoeveelheden tegelijk.

  4. Gebruik deodorant: Gebruik een deo om overmatig zweten te voorkomen. Kies voor een antitranspirant die speciaal is ontworpen voor sporters of mensen die zware arbeid verrichten.

  5. Neem pauzes: Neem regelmatig pauzes om uit te rusten en af te koelen. Ga even naar buiten om wat frisse lucht te krijgen, of ga naar een koelere ruimte als je kunt.

  6. Ventilatie: Zorg voor goede ventilatie in de keuken en draag een ademend mondkapje om het ademen te vergemakkelijken.

Het is belangrijk om te onthouden dat zweten een natuurlijke reactie van het lichaam is en dat het een teken is dat je hard aan het werk bent. Zorg er dus voor dat je goed voor jezelf zorgt en probeer te genieten van het werk dat je doet!