Kappers houden het fris ondanks zweet

Kappers houden het fris ondanks zweet

Ik was net weer bij de kapper en realiseerde me dat deze hardwerkende mensen ook best wel eens een lastig moment zullen hebben. Het zijn voor de meeste kapsters en kappers vaak lange werkdagen. In een salon waar de temperatuur onder andere door föhnen eerder hoger is dan lager. En daar sta je dan... heel dicht naast je klant. Je schaar in alle hoeken en bochten bewegen. En je oksels de hele tijd vol in de spiegel.

Sommige kappers kunnen last hebben van zweetoksels tijdens hun werk. Dit geldt vooral als ze in een omgeving werken waar de temperatuur hoog is, als ze fysiek intensief bezig zijn, of als ze stress ervaren. 

Om het ongemak van zweetoksels te verminderen, kunnen kappers en andere mensen die in vergelijkbare omstandigheden werken, overwegen:

1. Het dragen van ademende kleding: Kleding gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen kan helpen om zweet te absorberen en de luchtstroom te bevorderen, wat kan helpen om zweten te verminderen.

2. Gebruik van deodorant en een anti zweet shirt of anti zweet topje. Het okselzweet wordt  geblokkeerd en zal niet zichtbaar worden in de kleding die je eroverheen aanhebt. Ook heb je minder last van zweetgeur.

3. Ventilatie: Een goede luchtcirculatie in de kapsalon kan helpen om de temperatuur enigszins te reguleren en zweten te verminderen.

4. Pauzes nemen: Het is belangrijk om regelmatig korte pauzes te nemen om te rusten en te hydrateren, vooral als het werk intensief is.

Het is echter belangrijk op te merken dat sommige mensen van nature meer zweten dan anderen. Als overmatig zweten een ernstig probleem wordt, kunnen kappers of andere professionals overwegen om medische hulp te zoeken en met een arts te praten over behandelingsopties zoals sterke antitranspiranten of andere medische ingrepen.