Verkopen? Een koud kunstje zonder zweetplekken

Verkopen? Een koud kunstje zonder zweetplekken

Er zijn veel soorten verkopers. Ik denk als eerste aan de verkopers die direct aan mij verkopen: winkelpersoneel, bij de huishoudwinkel of op de woonboulevard. De bloemist, kaasboer of de autodealer. Daarnaast heb je nog de accountmanagers die de producten en diensten van hun organisatie verkopen aan andere organisaties. Dit zijn de mannen en vrouwen die met de lease auto door Benelux rijden en van afspraak naar afspraak gaan met een presentatie onder de armen.

PIEKEN ONDER DRUK

Ik ben zelf een tijdje vertegenwoordiger geweest. Toen mocht ik voor een voedingsfabrikant een groep van 100 supermarkten bezoeken. Ik kreeg een cursus verkooptechnieken en werd daarna met mijn promotiemateriaal en orderboek op pad gestuurd. Wat me bij is gebleven is dat ik nooit veel tijd kreeg om het verkoopgesprek te voeren. Heel begrijpelijk overigens. Maar daarmee neemt de spanning wel toe. Met mijn targets in mijn achterhoofd, moet ik een rustig en overtuigend gesprek voeren en om een order vragen en dat alles onder tijdsdruk. Je snapt het... na zo'n dagje rook ik niet meer fris.

VERKOPEN WORDT EEN KOUD KUNSTJE

Het anti zweet shirt wordt veel gedragen door accountmanagers en verkopers. Bij de minder formeel geklede klanten en afnemers is het niet altijd passend om in je colbert aan te komen. Dan kom je beter voor de dag in je blouse of overhemd. En dan wil je echt niet dat de klant ziet dat je staat te zweten als een otter. Daarvoor is het anti zweet shirt echt heel handig. Het extra laagje dat in de oksel is ingenaaid blokkeert al het vocht. Zo krijg je nooit een zweetplek. Zo wordt verkopen een koud kunstje!

PROBEER HET ZELF OOK!