Opvliegers tijdens de overgang

Opvliegers tijdens de overgang

De overgang, ook wel menopauze genoemd, is een periode in het leven van een vrouw waarbij een einde komt aan de vruchtbaarheid. De overgang begint meestal als je tussen de 45 en 56 jaar bent. Hoeveel last je ervan hebt, is heel persoonlijk. Je kan last krijgen van stemmingswisselingen, zweten of opvliegers. Daar staat tegenover dat je verlost bent van bijvoorbeeld menstruatieklachten.

HOE WERKT EEN OPVLIEGER?

Opvliegers veroorzaken vaak een zweetaanval. Zweten is een normale functie van je huid. Door te zweten wordt de temperatuur van je lichaam op het juiste niveau gehouden en afvalstoffen worden door zweten uitgescheiden. Tijdens de menopauze kan het proces van zweten verstoord raken omdat het temperatuurcentrum in je hersenen gevoelig is voor het wisselen van je hormoonspiegels; hierdoor kan je meer gaan zweten. Door een plotselinge daling van je vrouwelijk hormoon oestrogeen, raakt je lichaam van slag en kan je extra gaan transpireren. Het lichaam krijgt het namelijk koud en reageert met een gevoel van onrust en gejaagdheid. Je thermostaat gaat bijdraaien en het lichaam krijgt de indruk dat het warm is. Het wil zijn warmte kwijt en zet de bloedvaten open waardoor je meer gaat zweten. Veel vrouwen ervaren dit als een gevoel zoals een koortspiek en zijn vervolgens drijfnat van het zweet. Vaak wordt dit gevoel dan afgesloten met een koude rilling, waarna de thermostaat weer in evenwicht is en het overmatig zweten weer ophoudt.

ANTI ZWEET T-SHIRT BESCHERMT BIJ EEN OPVLIEGER.

Met het anti zweet t-shirt van ConfidenceForAll wordt het okselzweet geblokkeerd. Het ingenaaide stoflaagje in de oksels voorkomt dat het zweet doorlekt. Zo ben je goed beschermt tegen de gevolgen van een opvlieger. Het ongemak wordt mooi opgevangen en je voelt je een stuk rustiger met dit shirt.

PROBEER HET ZELF OOK!