Wat nu? Mijn puber heeft een zweetplek…

Wat nu? Mijn puber heeft een zweetplek…

Vanmiddag zag ik het voor het eerst. Mijn 13 jarige zoon kwam uit school. Ik liep op hem af om hem een knuffel te geven, ook al vindt hij dat vreselijk. Maar toen ik hem omhelsde, zag ik een zweetplek onder zijn oksel.

Hoe help ik hem?

Hij ging gewoon verder met zijn middag, maar ik bleef verward achter. Verward, want wat kan ik doen? Hij is puber, hormonen zijn nog nieuw en zijn lichaam is vol in ontwikkeling. Zweten is ook iets wat nieuw is, onoverkomelijk en natuurlijk. Maar in de brugklas zitten met zweetplekken in je shirt is, dat wens je niemand toe. Het leven als puber heeft al genoeg uitdagingen.

Deo is cool, maar voorkomt geen natte plekken.

Vorig jaar kocht hij zijn eerste deo. Eerlijk gezegd ben ik blij dat de marketing daarvan zo stoer is. Deo is gewoon cool en je mag je er helemaal mee vol sprayen. Maar helaas kan deo niet voorkomen dat mijn zoon met natte plekken onder zijn oksels in de klas zit.

Ik wist niet dat het bestond.

Die verwarde middag eindigde met een verrassing. Ik wist zelf niet wat ik kon doen om mijn zoon te helpen. Maar internet bracht me op een nieuw spoor. Ik ontdekte een anti-zweet shirt. Ik had er nog nooit van gehoord. Als dit werkt dat heeft hij straks geen zweetplekken meer.

Yes, dit anti-zweet shirt werkt

Ik vond zo’n anti zweet shirt in de webshop confidenceforall.com en heb er gewoon één gekocht om het uit te proberen. Ik heb het als een cadeau voor mijn zoon ingepakt en hij vond het leuk om te krijgen. De dag erna heeft hij het aangetrokken. Hij kwam thuis en zei: hey ma, dit werkt!