Solliciteren zonder zweetplekken

Solliciteren zonder zweetplekken

De afgelopen maanden was ik zelf ook weer aan de beurt. Ik was op zoek naar een nieuwe baan en ben gaan solliciteren. Het was al weer een tijdje geleden dat ik mezelf moest verkopen, best wennen. Na het afstruinen van internet naar leuke vacatures en het sturen van mij CV en motivatiebrief is het breekt het wachten aan... tot het moment van de afwijziging of uitnodiging.

GOED VOORBEREID NAAR HET SOLLICITATIEGESPREK

Als ik een uitnodiging krijg, dan verdiep ik me nog wat meer in de gesprekspartner en de organisatie. Ik schrijf mijn kernpunten nog eens op papier - want dan onthoud ik ze beter - en oefen de vragen die ik altijd lastig vindt om te beantwoorden. En dan komt de dag dichterbij en begin ik te denken aan mijn kleding. Hoe formeel is deze organisatie. In mijn geval besluit ik meestal om een overhemd met jasje te dragen. Dus hop, die strijkplank uit de kast en mijn favoriete (not!) werkje uitvoeren.

SOLLICITEREN IN DROGE KLEREN

Natuurlijk draag ik tijdens het solliciteren mijn anti zweet t-shirt. Het komt vaak voor dat de gesprekpartner geen jasje aan heeft. Dan trek ik mijn jasje ook uit... en zit ik in mijn "blote" overhemd. Eén ding is voor mij zeker: een sollicitatiegesprek gaat altijd samen met zweet onder mijn oksels. Het t-shirt heeft een extra laagje dat in de oksel is ingenaaid en dat laagje blokkeert al mijn zweet. Nu hoef ik niet meer krampachtig mijn armen tegen mijn lichaam aan te drukken. Ik kom veel meer ontspannen over.

PROBEER HET ZELF OOK!